Eddy Roelofs

Interim directeur hoger onderwijs

Interim directeur hoger onderwijs

Onze interim directeur hoger onderwijs helpt u het leiding geven opnieuw uit te vinden! In de 'postmoderne' visie op arbeid wordt werken als een mogelijkheid tot zelfrealisatie en zelfontplooiing beschouwd. De 'postmoderne' leider faciliteert en coacht. In plaats van te denken voor de ander, zal onze interim directeur hoger onderwijs de medewerkers voor zichzelf laten denken; in plaats van uit te gaan van vaardigheden (wat kunnen ze en wat moeten ze dan vervolgens doen) gaat onze interim directeur hoger onderwijs, uit van wat medewerkers willen, wat ze kunnen leren en ontdekt daardoor de drijfveren van elke medewerker.

Resultaten van nieuw, 'postmodern' leiderschap
Een nadeel van deze stijl van leiding geven is het (gedeeltelijk) ontbreken van duidelijkheid, snelheid en besluitvaardigheid, eigenschappen die horen bij een meer directieve stijl van leidinggeven. De postmoderne leider zal meer samenbrengen en minder directief zijn. Hij wil gezamenlijk zoeken naar een oplossing in plaats van een beslissing opleggen.
Positieve resultaten die u van onze interim directeur hoger onderwijs mag verwachten zijn dan ook teambuilding, inspraak en gelijkheid. In de basis komt leiding geven neer op het aansturen middels 'control' of middels 'commitment'. In een 'control' georiënteerde benadering gaat het om het reduceren van kosten, het verbeteren van efficiency, het toepassen van regels en procedures om te komen tot een vooraf bepaald resultaat. Medewerkers dienen een organisatorisch doel en hun persoonlijke doelen zijn ondergeschikt. De organisatie is formalistisch en rationeel. Bij een 'commitment' georiënteerde benadering ligt de nadruk op het gezamenlijke doel, dat zowel de organisatie als de medewerkers nastreven. Ontwikkeling van personeel ten behoeve van zichzelf en de organisatie staat voorop. Hierdoor wordt 'commitment' gecreëerd naar de organisatie, die veel meer informeel en organisch is.

Nodig de schrijver dezes uit voor een kennismakingsgesprek!

De voordelen

Vooruitziende blik

Coördinerend

Organisatie vermogen

Delegerende stijlOver Interim directeur hoger onderwijs van Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


Meer weten of wilt u direct een opdracht plaatsen?
Bel ons op 06-54637077 Neem vandaag nog contact op!


Interim directeur hoger onderwijs


Over Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


De kernwoorden van onze services zijn

CEO's, Directeuren, Interim Management, Executive search, Corporate recruitment, Interim Opdrachten, Interim Professionals, Hoog gekwalificeerde (senior) managers, Ad-interim, Interim manager, Interimmanager


Hoofd inkoop

"Openinterim voorzag onze supermarktketen op een belangrijk moment en snel van de juiste category manager voor een aantal belangrijke category`s. Zij wist aanzienlijke inkoopvoordelen te behalen. Wij waren tevreden."


Onbekende

"Openinterim`s interim manager kwam op het juiste moment met de juiste input en op zo`n manier, dat wij de veranderingen zelf wisten door te zetten."      Onze aanpak1 Met de beste begeleiding

Kandidaten hebben minimaal HBO niveau en 10 jaar ervaring in hun vakgebied. Wij interviewen en beoordelen alle kandidaten, nadien krijgt u hen pas te spreken. Voorts helpen wij u de juiste kandidaat te selecteren. Onze ervaren medewerkers winnen referenties in bij vorige werk-/opdrachtgevers. Wij treden op als schaduwmanager en volgen de interim manager of consultant m.b.t. de kwaliteit van de uitvoering van uw opdracht. Wij bezoeken de opdrachtgever periodiek en vergelijken behaalde resultaten met het overeengekomen plan van aanpak. Is de uitvoering van de opdracht niet naar wens, dan grijpen wij in overleg met u tijdig in.

2 Voordelen voor opdrachtgevers

- een inzet indien en voor zover nodig
- een zelfstandige kracht die beschikt over de kennis en ervaring voor uw klus; daardoor bespaart u fors op inwerktijd en begeleiding
- vrijwel geen ineffectieve uren
- geen doorbetaling van vakantie- en ziektedagen
- geen opleidingskosten en -dagen of andere secundaire kosten
- inzet is snel te beëindigen
- bij ongeschiktheid eenvoudig te vervangen door een andere interim manager of adviseur.

3 Snel en goedkoop

De doorlooptijd van opdracht tot inhuur is 48 uur in plaats van 10 dagen. De commissie voor Openinterim bedraagt 10%* van de projectsom. De meeste interim en consultancy bureaus hanteren commissies van 30-40%.

Wij werken in principe op basis van `no cure no pay`. Zit de juiste kandidaat niet in onze database, dan werven wij deze voor u. Het tarief wordt dan 15%*. Een moeilijk te vinden specialist werven wij voor een overeen te komen tarief. *Vraag naar de voorwaarden.