Eddy Roelofs

Interim logistiek manager

Interim logistiek manager

Op zoek naar een interim logistiek manager, die afdelingen of bedrijfsonderdelen kan veranderen, systemen kan implementeren of consolideren, dan bent u bij OpenInterim aan het juiste adres. Onze interim logistiek manager werd gevraagd om de slechte performance bij een opdrachtgever te verbeteren. Een logistiek dienstverlener nam de volledige logistiek over van drie bedrijfsvestigingen, met in totaal 80 medewerkers, inclusief de leidinggevenden. Deze laatste groep bleek niet voldoende kwaliteit te hebben en vormde een belangrijk onderdeel van het probleem. Voor het aansturen van de groep medewerkers was meer nodig.

Herplaatsing of afscheid
Onze interim logistiek manager voerde gesprekken met alle stakeholders en direct betrokkenen. Daarna presenteerde hij een Plan van Aanpak. Werkt vanuit 'operational excellence', heeft onze interim logistiek manager eerst een aantal functionarissen van plaats laten wisselen. Direct daarop kwam onze interim logistiek manager met een voorstel om de niet goed functionerende leidinggevenden intensief te begeleiden of een andere functie aan te bieden. Hierdoor onstond er rust in de organisatie wat zich direct vertaalde in een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim bij de warehouse medewerkers. Deze maatregelen werkten door in de leverbetrouwbaarheid en een hoger rendement.
Tegelijkertijd heeft onze interim logistiek manager gezorgd voor aanvullende training, opleiding en begeleiding van de goed functionerende leidinggevenden. Daarna heeft hij de spelers 'opnieuw in het veld gezet'. Van degene die het spel echt niet op voldoende niveau beheersten, heeft de organisatie afscheid genomen.

Hogere leverbetrouwbaarheid en leversnelheid, minder uren

Doordat de leverbetrouwbaarheid (> 98%) en de leversnelheid (<24 uur) toegenomen waren, had dat ook zijn gevolgen voor de uren inzet van eigen warehouse personeel en het minder inhuren van uitzendkrachten. Het ziekteverzuim daalde van >5% naar gemiddeld lager dan 3%. Hierdoor namen de operationele kosten af en nam het rendement met volle procenten toe. Onze interim managers logistiek lieten een goed functionerend team en een tevreden opdrachtgever achter.

De voordelen

Geoptimaliseerde inkooplogistiek

Het verloop van logistieke processen voorspelbaar via real time informatiestromen

Verbeterde productielogistiek

’Click and collect’ logistieke oplossingen geimplementeerd

Fourth Party Logistics (4PL) toegepast op de logistieke organisatie

Het Internet of Things verbonden met het logistieke proces

Pick-up en drop-off oplossingen (PUDO’s) geimplementeerd

Meer flexibiliteit voor klanten via aanpassingen in de logistieke organisatie

Logistieke organisatie verbonden met cloudtoepassingen voor MKB

Uitgebreidere keuzes en snelheid op het gebied van levering, locatie, retourneren e.d.Over Interim logistiek manager van Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


Meer weten of wilt u direct een opdracht plaatsen?
Bel ons op 06-54637077 Neem vandaag nog contact op!


Interim logistiek manager


Over Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


De kernwoorden van onze services zijn

CEO's, Directeuren, Interim Management, Executive search, Corporate recruitment, Interim Opdrachten, Interim Professionals, Hoog gekwalificeerde (senior) managers, Ad-interim, Interim manager, Interimmanager


Willem V.

"Wij hadden onvoldoende greep op ons logistieke proces. Openinterim's logistiek manager hielp ons real time informatiestromen te krijgen. Wij kunnen nu het verloop van onze logistiek veel beter voorspellen!"


Onbekende

"Wij waren huiverig om Fourth Party Logistics in te zetten. Dankzij Openinterim's ervaren logistiek manager zijn wij overtuigd en zien wij zowel servicegraad verbeteringen als kostenverlagingen!"      Onze aanpak1 Met de beste begeleiding

Kandidaten hebben minimaal HBO niveau en 10 jaar ervaring in hun vakgebied. Wij interviewen en beoordelen alle kandidaten, nadien krijgt u hen pas te spreken. Voorts helpen wij u de juiste kandidaat te selecteren. Onze ervaren medewerkers winnen referenties in bij vorige werk-/opdrachtgevers. Wij treden op als schaduwmanager en volgen de interim manager of consultant m.b.t. de kwaliteit van de uitvoering van uw opdracht. Wij bezoeken de opdrachtgever periodiek en vergelijken behaalde resultaten met het overeengekomen plan van aanpak. Is de uitvoering van de opdracht niet naar wens, dan grijpen wij in overleg met u tijdig in.

2 Voordelen voor opdrachtgevers

- een inzet indien en voor zover nodig
- een zelfstandige kracht die beschikt over de kennis en ervaring voor uw klus; daardoor bespaart u fors op inwerktijd en begeleiding
- vrijwel geen ineffectieve uren
- geen doorbetaling van vakantie- en ziektedagen
- geen opleidingskosten en -dagen of andere secundaire kosten
- inzet is snel te beëindigen
- bij ongeschiktheid eenvoudig te vervangen door een andere interim manager of adviseur.

3 Snel en goedkoop

De doorlooptijd van opdracht tot inhuur is 48 uur in plaats van 10 dagen. De commissie voor Openinterim bedraagt 10%* van de projectsom. De meeste interim en consultancy bureaus hanteren commissies van 30-40%.

Wij werken in principe op basis van `no cure no pay`. Zit de juiste kandidaat niet in onze database, dan werven wij deze voor u. Het tarief wordt dan 15%*. Een moeilijk te vinden specialist werven wij voor een overeen te komen tarief. *Vraag naar de voorwaarden.