Eddy Roelofs

interim manager logistiek

interim manager logistiek

Een interim manager logistiek vindt u bij Openinterim. Een internationaal opererend bouwbedrijf constateerde dat de logistieke kosten onnodig hoog waren, maar had geen idee hoe dit om te buigen. Onze interim manager logistiek werd gevraagd een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om te verbeteren.

Lagere kosten en betere operationele resultaten
Onze interim manager logistiek is allereerst op onderzoek uitgegaan bij alle verschillende afdelingen binnen het bouwbedrijf. Hij constateerde daarbij dat er weinig onderlinge coördinatie bestond en dat met name centralisatie van de logistieke activiteiten winst zou opleveren. Daarbij bleek ook dat er leveranciers waren die verschillende inkoop voorwaarden hanteerde bij de verschillende onderdelen, zonder dat dit bekend was. In een advies aan de directie heeft de interim manager logistiek dan ook voorgesteld om een centrale logistieke afdeling op te zetten om de mogelijke besparingen op het gebied van transport, inkoop en voorraad- en magazijnbeheer te kunnen realiseren.

Afdeling opbouwen
De directie heeft op basis van dit advies de interim manager logistiek het verzoek gedaan om deze afdeling op te bouwen. Hij is aan de slag gegaan door in eerste instantie binnen het gehele bedrijf het standpunt van de directie uit te dragen en vervolgens is hij de afdeling vorm gaan geven door een organisatie op te zetten en functionarissen te benoemen, die binnen de eigen organisatie zijn geworven. Op het gebied van automatiseringssystemen is het een en ander aangepast om deze centrale sturing mogelijk te maken, zoals herinrichting van de processen in het ERP systeem en een implementatie van RFID om in de uitgifte van materialen en gereedschappen efficiënter te maken. Ook hebben mensen trainingen en opleidingen gevolgd om het logistieke niveau te verhogen.

Resultaten
Nadat de afdeling operationeel is gegaan en processen en werkwijzen zijn aangepast aan de nieuwe situatie, startte onze interim manager logistiek met het binnenhalen van de besparingen, zoals het sluiten en centraliseren van magazijnen en het centraal regelen van alle transport bewegingen. Dit heeft uiteindelijk een jaarlijkse besparing van 1 miljoen euro opgeleverd. Een ander gevolg van deze nieuwe centrale aanpak was ook dat de mensen in het bouwbedrijf zelf zich beter konden richten op hun kernactiviteiten, waardoor de kwaliteit van de bouwprojecten omhoog is gegaan.

Interim managers logistiek van Openinterim verdienen de kosten van hun inzet veelvoudig en duurzaam terug.

Ik, Sonja Maessen, ben Interim Manager en help bedrijven om verbeteringen helder te zien, in perspectief te plaatsen en de juiste vervolgstappen te nemen. Ik ben zelfstandig, analytisch en daadkrachtig. Vanwege mijn opleiding snap ik de 'techneuten', vanwege mijn karakter houd ik van organiseren, beslissen en aansturen, bij voorkeur in een logistiek en/of productie bedrijf.

Mijn basis ligt bij de techniek: Bedrijfskunde/Logistiek en Informatica/ICT. Mijn kracht ligt bij het verbeteren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de inzet van automatisering en het aansturen/motiveren van (een team) medewerkers.

Mijn website: www.smict.nl

De voordelen

Uitgebreidere keuzes en snelheid op het gebied van levering, locatie, retourneren e.d.

Verbeterde productielogistiek

Het Internet of Things verbonden met het logistieke proces

Geoptimaliseerde inkooplogistiek

’Click and collect’ logistieke oplossingen geimplementeerd

Pick-up en drop-off oplossingen (PUDO’s) geimplementeerd

Logistieke organisatie verbonden met cloudtoepassingen voor MKB

Fourth Party Logistics (4PL) toegepast op de logistieke organisatie

Het verloop van logistieke processen voorspelbaar via real time informatiestromen

Meer flexibiliteit voor klanten via aanpassingen in de logistieke organisatieOver interim manager logistiek van Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


Meer weten of wilt u direct een opdracht plaatsen?
Bel ons op 06-54637077 Neem vandaag nog contact op!


interim manager logistiek


Over Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


De kernwoorden van onze services zijn

CEO's, Directeuren, Interim Management, Executive search, Corporate recruitment, Interim Opdrachten, Interim Professionals, Hoog gekwalificeerde (senior) managers, Ad-interim, Interim manager, Interimmanager


Willem V.

"Wij hadden onvoldoende greep op ons logistieke proces. Openinterim's logistiek manager hielp ons real time informatiestromen te krijgen. Wij kunnen nu het verloop van onze logistiek veel beter voorspellen!"


Herman L.

"Openinterim's logistiek manager overtuigde onze managers om hun logistieke organisatie te verbinden met cloud toepassingen. Het servicenveau van onze organisatie is aanzienlijk gestegen!"      Onze aanpak1 Met de beste begeleiding

Kandidaten hebben minimaal HBO niveau en 10 jaar ervaring in hun vakgebied. Wij interviewen en beoordelen alle kandidaten, nadien krijgt u hen pas te spreken. Voorts helpen wij u de juiste kandidaat te selecteren. Onze ervaren medewerkers winnen referenties in bij vorige werk-/opdrachtgevers. Wij treden op als schaduwmanager en volgen de interim manager of consultant m.b.t. de kwaliteit van de uitvoering van uw opdracht. Wij bezoeken de opdrachtgever periodiek en vergelijken behaalde resultaten met het overeengekomen plan van aanpak. Is de uitvoering van de opdracht niet naar wens, dan grijpen wij in overleg met u tijdig in.

2 Voordelen voor opdrachtgevers

- een inzet indien en voor zover nodig
- een zelfstandige kracht die beschikt over de kennis en ervaring voor uw klus; daardoor bespaart u fors op inwerktijd en begeleiding
- vrijwel geen ineffectieve uren
- geen doorbetaling van vakantie- en ziektedagen
- geen opleidingskosten en -dagen of andere secundaire kosten
- inzet is snel te beëindigen
- bij ongeschiktheid eenvoudig te vervangen door een andere interim manager of adviseur.

3 Snel en goedkoop

De doorlooptijd van opdracht tot inhuur is 48 uur in plaats van 10 dagen. De commissie voor Openinterim bedraagt 10%* van de projectsom. De meeste interim en consultancy bureaus hanteren commissies van 30-40%.

Wij werken in principe op basis van `no cure no pay`. Zit de juiste kandidaat niet in onze database, dan werven wij deze voor u. Het tarief wordt dan 15%*. Een moeilijk te vinden specialist werven wij voor een overeen te komen tarief. *Vraag naar de voorwaarden.