Eddy Roelofs

Interim marketing manager

Interim marketing manager

Bij Openinterim vind u de gedreven interim marketing manager met een passie voor merkontwikkeling, merkbeleving en concreet resultaat. Een producent van een commodity product voor tuincentra en DIY retail, wilde het merk laden met bewijs richting de handel en de consument.

Ontwikkeling marketingplan gericht op bewijzen merkbelofte
Op basis van marktonderzoek bij consumenten en retailpartners ontwikkelde de interim marketing manager van Openinterim een marketingplan met als speerpunten een trademarketing strategie, een promotiestrategie richting retail en een communicatiestrategie gericht op consumenten.
De doelstelling van de interim marketing manager van Openinterim was om alle beschikbare middelen, media en activiteiten zodanig zichtbaar, consistent en consequent in te zetten, dat alle contactmomenten ook bewijsmomenten werden. Onder de merkbelofte formuleerde onze interim marketing manager een aantal concreet bewijsbare peilers als bewijs. Deze waren taakstellend voor de gehele organisatie op het gebied van productvernieuwing, marketingondersteuning, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit. Merkbelofte en merkbewijs moesten zoveel mogelijk met elkaar overeen komen. Richting de consumenten werd ingezet op een merkbeleving in de vorm van een nieuwe positionering , een nieuwe promotiestrategie, een nieuwe merkcommunicatielijn en een website. In deze branding werd meer en meer het accent gelegd op emotionele aspecten, zoals lifestyle en design.

Het resultaat
Onze interim marketing manager realiseerde een distributiestijging van 30%, een hogere tevredenheid bij afnemers en een aanzienlijke omzetverhoging. Hij moderniseerde het assortiment. Nieuwe producten werden door de retail moeiteloos opgenomen. De leveringsbetrouwbaarheid steeg naar 98%. Door de ontwikkeling van schappenplannen, nieuwe presentatieconcepten en assortimentsadvies aan de retail, werd ook de beschikbare ruimte en de zichtbaarheid binnen de bestaande distributie vergroot. Door de merkbelofte naar de retail concreet bewijsbaar te maken en de branding richting de consument sterk te verbeteren, wisten de interim marketing managers van Openinterim het produkt uit de commoditysfeer te trekken en meer een lifestyle status te geven.

De voordelen

Snel en goedkoop

In control

Met de beste begeleiding

Met een transparante aanpak

Ruime keuze uit kandidaten

Zonder risico

Vindt direct de juiste Interim marketing managerOver Interim marketing manager van Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


Meer weten of wilt u direct een opdracht plaatsen?
Bel ons op 06-54637077 Neem vandaag nog contact op!


Interim marketing manager


Over Openinterim.com

Openinterim is de expert in het vinden van de juiste kandidaat. Voor meer informatie bel 06-54637077


De kernwoorden van onze services zijn

CEO's, Directeuren, Interim Management, Executive search, Corporate recruitment, Interim Opdrachten, Interim Professionals, Hoog gekwalificeerde (senior) managers, Ad-interim, Interim manager, Interimmanager


Hoofd inkoop

"Openinterim voorzag onze supermarktketen op een belangrijk moment en snel van de juiste category manager voor een aantal belangrijke category`s. Zij wist aanzienlijke inkoopvoordelen te behalen. Wij waren tevreden."


Onbekende

"Openinterim`s interim manager kwam op het juiste moment met de juiste input en op zo`n manier, dat wij de veranderingen zelf wisten door te zetten."      Onze aanpak1 Met de beste begeleiding

Kandidaten hebben minimaal HBO niveau en 10 jaar ervaring in hun vakgebied. Wij interviewen en beoordelen alle kandidaten, nadien krijgt u hen pas te spreken. Voorts helpen wij u de juiste kandidaat te selecteren. Onze ervaren medewerkers winnen referenties in bij vorige werk-/opdrachtgevers. Wij treden op als schaduwmanager en volgen de interim manager of consultant m.b.t. de kwaliteit van de uitvoering van uw opdracht. Wij bezoeken de opdrachtgever periodiek en vergelijken behaalde resultaten met het overeengekomen plan van aanpak. Is de uitvoering van de opdracht niet naar wens, dan grijpen wij in overleg met u tijdig in.

2 Voordelen voor opdrachtgevers

- een inzet indien en voor zover nodig
- een zelfstandige kracht die beschikt over de kennis en ervaring voor uw klus; daardoor bespaart u fors op inwerktijd en begeleiding
- vrijwel geen ineffectieve uren
- geen doorbetaling van vakantie- en ziektedagen
- geen opleidingskosten en -dagen of andere secundaire kosten
- inzet is snel te beëindigen
- bij ongeschiktheid eenvoudig te vervangen door een andere interim manager of adviseur.

3 Snel en goedkoop

De doorlooptijd van opdracht tot inhuur is 48 uur in plaats van 10 dagen. De commissie voor Openinterim bedraagt 10%* van de projectsom. De meeste interim en consultancy bureaus hanteren commissies van 30-40%.

Wij werken in principe op basis van `no cure no pay`. Zit de juiste kandidaat niet in onze database, dan werven wij deze voor u. Het tarief wordt dan 15%*. Een moeilijk te vinden specialist werven wij voor een overeen te komen tarief. *Vraag naar de voorwaarden.